Ostale dejavnosti

Poleg osnovnih, poznanih sekcij, je bilo v Smučarskem društvu dovolj posluha in prostora tudi za ostale zvrsti športa, ki pa zaradi raznih razlogov niso živela kaj več kot nekaj let.

Že zelo zgodaj, leta 1973, zasledimo ustanovitev in prve aktivnosti strelske sekcije. Njen prvi predsednik je bil Jež Rajko in kmalu je nabavil dve zračni puški. Zaradi prezaposlenosti se je kmalu opravičil in sekcija je mirovala do naslednjega občnega zbora, ko sekcijo prevzameta Zupan Cene in Marenče Tone. Kmalu sta pripravila prve treninge in tekmovanje, na katerem je pri moških zmagal Špenko Janko, pri ženskah pa Merčun Tatjana. Naslednji mandat je vodenje sekcije prevzel Mihelčič Marjan, za njim pa Lojze Vrhovnik. V teh letih zasledimo še nekaj aktivnosti, tudi nekaj tekmovanj, potem pa se je strelska sekcija umaknila v ilegalo.

V istem obdobju se pojavi badminton, vendar tudi badminton ni požel kaj več od prehodnega zanimanja.

Že od nekdaj je v naših krajih precej posluha tudi za šah, ki tudi ni obšel delovanja v našem društvu. V letih, ko je bilo šahu veliko pozornosti dano že v OŠ Vodice, se je ta aktivnost nadaljevala tudi v dijaških in študentskih letih. Vzporedno z nogometom in odbojko so se v sedemdesetih letih tudi v šahu odigravali turnirji oz. dvoboji med oženjenimi in neoženjenimi, drugih organiziranih srečanj pa ni bilo.

Sankali smo se pa vedno radi po gozdnih poteh Rašice. Najbolj kvalitetne sankaške proge po gozdnih poteh Rašice smo imeli pred 40 leti, ko so zato poskrbeli kmetje s konji, ko so vlačili les iz gozda. Spomine na sankanje smo spet obudili leta 1991, ko je le padlo toliko snega, da smo po “ta nov cest” pripravili cca 800 m dolgo progo. Tekme, ki je bila bolj kot tekma predvsem zabava, se je udeležilo blizu 40 sankačev z vsemi mogočimi modeli. Podobno tekmo smo izvedli žal samo še dvakrat. Zadeva bi se bolje prijela, če bi imeli vsako leto stabilne zime s pošteno porcijo snega.

Pred leti smo imeli še en zanimiv poskus. V obliki demonstracije in poskusne vadbe nam je aktivni tekmovalec prikazal osnovne veščine lokostrelstva, vendar se kljub dobrim pogojem za to panogo ta zanimiv šport ni prijel.

Ostale dejavnosti